Nyhetsbrev.

"Här publicerar vi månatligen ett sammandrag av de senaste händelserna i klubben. Meningen är att de klubbmedlemmar som inte regelbundet besöker klubben kan följa med klubbens verksamhet via hemsidan. Mera information om verksamheten finns i styrelseprotokollen som finns till påseende i klubben".

                                      Juni 2023

Månaden inleddes med en kvällsköra till Solböle skogsforskningspark i Bromarf. Till programmet hörde traditionellt korvgrillning och umgänge. 20 medlemmar deltog.

Ekenäsdagen firades 10.6. Klubben var inbjuden och stod för mopedutställning med 20 mopeder på Stationsvägen.

Midsommarköran gick av stapeln 25.6. 20 medlemmar deltog i utflykten till Nixor cafe i Förby.

Som vanligt skötte klubben även i år utdelningen av Företagarföreningens servicekatalog och Lions reklam för loppiset.

Insamlingen från 2-taktssvängen överräcktes till Solglimtens daghem 30.6. Summan var 430e.

Klubbens nya reservmoped är nu färdig. På slutrakan bjöd den klubbens erfarna fixare på huvudbry. Motorn gick inte som den skulle och efter timmar av arbete upptäckte man att den fabriksnya ljuddämparen var för tät. Man lär så länge man lever!

                                                                

                                     Juli 2023 

Genast i början av månaden besökte klubben Trollshovda sommartorg. Vädret var inte det bästa men trots det ställde 9 modiga medlemmar upp.

En kvällsköra kördes 11.7 till Fagervik. Arrangörerna överraskades av att hela 37 medlemmar deltog men som tur var räckte kaffet och brödet framme vid resmålet till åt alla.

Klubbens sommarloppis har tidigare år drabbats av dåligt väder men nu var vädret strålande och loppisen likaså. Hela 36 försäljare fanns på plats och många nyfikna besökare. En bra dag för klubbens kaffe-och matförsäljning.

Tanaladagen firades på traditionellt vis den sista lördagen i juli som nu inföll 29.7. Som vanligt höll klubben öppet hus och stod för en mopedparad med 54 mopeder genom kyrkbyn. På klubbens område hade 10 utställare tagit plats och temat var denna gång tunga fordon och maskiner av olika slag samt museibilar. Mopobönorna sålde prylar de gjort och ordnade ansiktsmålning för barnen. Också nu en bra dag för klubbens mat-kaffe- och lottförsäljnining.                                                              

 

                                    Augusti 2023 

Målet för klubbens årliga "långköra" var den här gången Malax. Väl på plats gjorde man utflyckter i omgivningen och besökte bl.a. Bergö skärgårdsby, det från TV-serien bekanta Strömsöhuset, Molpehällorna och Vasa bil-och motormuseum. Replotbron var också en av severdheterna under färden. Den här gången hade man hyrd följebil. Transiten i all ära men ekonomisk är den inte och inte värst bekväm heller. De 30 deltagarna kunde med undantag av en liten regnskur njuta av vackert väder under hela resan.

Ungdomsverksamheten körde i gång igen efter sommarpausen tisdagen 29.8. och fortsätter varje tisdag ända till julpausen.